Wednesday, March 20, 2013

Anda yang teristimewa-.-

Though it miles away, we are never far apart. You always in my heart *cewah, mukaddimah macam hape!

Dear Lisa,
Mengenalimu sebagai saudara kerana Allah adalah hal yang terindah dalam perjalananku meraih cintaNya, meski kesibukan masing-masing membuat kita tak bisa bersenda. Tapi hati yang tulus membuat jiwa menjadi rapuh, yang tak nampak menjadi nyata dan yang jauh menjadi dekat. Kerna yang ku tahu, kejujuran selalu ternilai berharga dan bagiku ia adalah segalanya. Miss you a lot.

Happy birthday Lisa. May Allah bless and ease each day of your life. Semoga dapat jodoh yang soleh dan anak-anak yang cute mute macam mamanya...hahaha

Lisa gorgeous..xoxo

Friday, May 18, 2012

camping

Dah lama jejari yang tak berapa nak runcing ni nak menaip. Bukan ape, tak tahu nak tulis ape, assingment pon tak siap, ade hati nak menaip kan..kekeke..who cares??

Esok, kena g camping, ape kes dah masuk U still kena g camping. Ikutkan hati yang tengah rawan ney *x rawan pon tak mahu tak mahu dan tak mahu jew pergi.

ok lah, i think i better sleep now. Masa camping mane ade mase nak tidow..kan kan kan..

Wednesday, April 18, 2012

Early

Semester 2 at the beginning was dull, emotional, haertbreaking and others. I loathe everything about that without knowing a reason. *gila ke hape..AHAHA..
I'm trying to figure out what happen, but you know what, I became more insane. It's nothing actually, kena present kat depan sorang2. Nervous tahu tak.. But I'm trying to make my life sweet as cadbury maybe, or gula2 kapas yang lembut. Terima orang lain seadanya and hoping orang lain tu terima diri ini seadanya. Jaga hati agar tak terlintas buruk2 pasal orang lain. I'm struggle to do that.
Kalau takde kelas malam pergi dengar ceramah kat surau, jogging twice or maybe trice a week. Xdelah rasa macam dull sangat kan.. Bangun pagi2 pergi solat subuh kat surau. Ya, saya sedang istiqamah sekarang ni. Berusaha ke arah yang lebih baik. Doa-doakan saya:)
But, I'm lucky to have an awesome roomate. Awesome sebab ape, sbb selalu bagi saya makanan..AHAHA..kalau saya taknak makan ada pulak dia marah saya..pelik betul.. Also, an incredible housemate.. Please take care of me and I will love you all..hee:/


video

Muhasabah cinta. Banyak kan nikmat yang Allah bagi. Tapi sikit jew saya bersyukur. Paling penting nikmat sihat, iman and paling paling penting nikmat Islam tu sendiri. Thank You Allah for everything:)

Wednesday, April 11, 2012

Random thought

Like usual, berjalan untuk ke kelas. Sampai depan Uitm, dah ramai yang beratur tunggu lif. First  option, tunggu barisan kanan, then tengok barisan kiri dah move ke depan. Sikit jew pon. Dengan terkedek-kedek move ke barisan kiri. Unfortunately. Barisan kanan move deras macam air compared ngan barisan kiri. Dalam hati, lepas ni kena stay dengan first option.Hehehe.

Masuk kelas. First time jumpa Ustaz Muaz. Subjek CTU551/ TITAS. Kena form group and kena pergi ambik undi. Masa nak ambik, confused nak ambik pilihan pertama ke atau kertas kat hujung tu. Mean second option lahh. Terlayar balik dekat tunggu lif tadi. First decision is the right decision. Dengan senang hatinya ambik yang first decision.

Bukak.... Then guess what....


Group yang pertama kena buat presentation..sobsob:(

Fikir dalam hati lagi, dalam hidup ni decision mana yang perlu diambil..HAHAHAHA


*btw, presentation dah pun lepas. Alhamdulillah, walaupun bukan yang terbaik, kami dah memberikan yang terbaik.
*godek2 blok, dah tukar semua yang cute-mute, cantik2 bagai..just simple.try nak buat header tapi tak menjadi.nak tanya roomate, roomate x buat blog.

Monday, April 2, 2012

Bersahabatlah kerana Allah:/

Yelah...*tetiba
Kalau ko kawan dengan dia sebab harta, tu harta dia, bukan harta ko.
Kalau ko kawan dengan dia sebab dia cantik/cun/hensem dan yang sewaktu dengannya, tu rupa dia, bukan rupa ko.
Kalau ko kawan dengan dia sebab dia tu famous ramai orang minat ala-ala boys over flower tu pun, tu dia, bukan ko.

TAPI..kalau bersahabat kerana Allah, InsyaAllah persahabatan tu akan kekal lama. Walau tak selalu jumpa, tapi selalu ada dalam doa. Sweet kan:/

Hari sabtu, janji ngan along nak kuar..Pergi JJ jew pon..hee:/  Maybe disebabkan terlalu happy sampai tak leh nak tidur sampai pagi..
so, pagi-pagi dah mengadap lappy, bukak fb.. Then, ada someone post kat wall sy^^


Anis Shazwani post kat fb sy:/

Saya macam terkejut. Indahnya persahabatan kerana Allah. Tak selalu jumpa, tak selalu call/message, tapi ada kat satu tempat yang bukan semua orang boleh capai.
Saya kenal Anis dekat matrik. Dia sangat cool, walaupun berjilbab labuh, tapi still gila-gila. Dia boleh join saya main volley petang-petang. Saya harap dia berjaya dalam apa jua yang dilakukan.

Ney gambar yang sy sempat snap masa keluar dengan along. Along a.k.a Najwa Izzati ney kawan saya dari high school and matrik:/


Raja Anis, Along, Yen
Ok,saya tahu saya yg paling debab..ahahaha:/


baju biru tu Madihah, kawan Along, seriously peramah and comey lotey^^
and semalam sy sempat balas-balas komen dengan Musfirah, serious rindu dia. Rindu dia usik sy, buat video raksasa padi lahh, berlari lepas balik c-mart lahh.Kalau lah boleh undur masa lalu, saya nak berhenti lama kat saat-saat itu.

saya jugak rindu kawan-kawan sekolah menengah saya, matrikulasi^^
Malisa, Shahida, Athirah, Atikah (geng saya masa sekolah menengah)
Che Wan Norhiah, Norhanisah, Rasheqa dan tambahan Musfirah dan Dianah(roomates kesayangan saya) Along a.k.a Najwa Izzati (jiran saya)
Ainnur, Dawama, Tieqa, Faezah (unnie-unnie saya yang superb)
sesmarian Batch 32 (kalau boleh saya nak tulis semua nama kat sini) (ubiey, najib, arah, sue....)
hayat tutoran 9 (perlis matriculation college)
saranghaeyo<3

Monday, March 26, 2012

cerita hari-hari sudah

Usai solat subuh.

Pandang luar tingkap. Redup. Angin sepoi-sepoi bahasa. Sejuk. Gembira.
Tetiba, hujan. So, jangan sangka panas ke petang, sebab kadang-kadang tengahari pon boleh hujan..hee~

Akak message, cakap dah nak sampai melaka. Cepat-cepat siap. Lepas tu saya menyelusuri sungai melaka pergi ke dataran pahlawan. Letih. Thanks yaww Atin dan Atika sudi temankan saya.

Jumpa budak comel.. Rindu dia.



Rafhana      



Adib
Entry bersambung^^

Friday, March 23, 2012

Ain't too late

It was a long and tired day. Anyway, i got a chance, a chance to see him waving his hand to me. He's always smart and charming. Honestly, i'm fall in love with him *merapu

Sebenarnya-sebenarnya kan, semalam saya ke Uitm Shah Alam, ada program kat sana. Seriously letih tahap petala ke lapan. Kena jadi budak2 cheer untuk Datuk Najib. Janji nak datang pukul 8, pukul 9 baru nak nampak batang hidung. Nasib baik awak PM ohkayy..Dah la dari Melaka kena bertolak awal2. Sampai kat sana kene berdiri lagi *ouh, mesti awak tahu saya suka berdiri kan kan kan..huh

Sebelum ke dewan besar, kena lalu tepi stadium uitm and sempat lahh lambai2 kat dia. Dia tu siapa..ehem2..dia tu, alaaaa, budak uitm shah alam tu*gediks..dush