Wednesday, April 18, 2012

Early

Semester 2 at the beginning was dull, emotional, haertbreaking and others. I loathe everything about that without knowing a reason. *gila ke hape..AHAHA..
I'm trying to figure out what happen, but you know what, I became more insane. It's nothing actually, kena present kat depan sorang2. Nervous tahu tak.. But I'm trying to make my life sweet as cadbury maybe, or gula2 kapas yang lembut. Terima orang lain seadanya and hoping orang lain tu terima diri ini seadanya. Jaga hati agar tak terlintas buruk2 pasal orang lain. I'm struggle to do that.
Kalau takde kelas malam pergi dengar ceramah kat surau, jogging twice or maybe trice a week. Xdelah rasa macam dull sangat kan.. Bangun pagi2 pergi solat subuh kat surau. Ya, saya sedang istiqamah sekarang ni. Berusaha ke arah yang lebih baik. Doa-doakan saya:)
But, I'm lucky to have an awesome roomate. Awesome sebab ape, sbb selalu bagi saya makanan..AHAHA..kalau saya taknak makan ada pulak dia marah saya..pelik betul.. Also, an incredible housemate.. Please take care of me and I will love you all..hee:/


video

Muhasabah cinta. Banyak kan nikmat yang Allah bagi. Tapi sikit jew saya bersyukur. Paling penting nikmat sihat, iman and paling paling penting nikmat Islam tu sendiri. Thank You Allah for everything:)

Wednesday, April 11, 2012

Random thought

Like usual, berjalan untuk ke kelas. Sampai depan Uitm, dah ramai yang beratur tunggu lif. First  option, tunggu barisan kanan, then tengok barisan kiri dah move ke depan. Sikit jew pon. Dengan terkedek-kedek move ke barisan kiri. Unfortunately. Barisan kanan move deras macam air compared ngan barisan kiri. Dalam hati, lepas ni kena stay dengan first option.Hehehe.

Masuk kelas. First time jumpa Ustaz Muaz. Subjek CTU551/ TITAS. Kena form group and kena pergi ambik undi. Masa nak ambik, confused nak ambik pilihan pertama ke atau kertas kat hujung tu. Mean second option lahh. Terlayar balik dekat tunggu lif tadi. First decision is the right decision. Dengan senang hatinya ambik yang first decision.

Bukak.... Then guess what....


Group yang pertama kena buat presentation..sobsob:(

Fikir dalam hati lagi, dalam hidup ni decision mana yang perlu diambil..HAHAHAHA


*btw, presentation dah pun lepas. Alhamdulillah, walaupun bukan yang terbaik, kami dah memberikan yang terbaik.
*godek2 blok, dah tukar semua yang cute-mute, cantik2 bagai..just simple.try nak buat header tapi tak menjadi.nak tanya roomate, roomate x buat blog.

Monday, April 2, 2012

Bersahabatlah kerana Allah:/

Yelah...*tetiba
Kalau ko kawan dengan dia sebab harta, tu harta dia, bukan harta ko.
Kalau ko kawan dengan dia sebab dia cantik/cun/hensem dan yang sewaktu dengannya, tu rupa dia, bukan rupa ko.
Kalau ko kawan dengan dia sebab dia tu famous ramai orang minat ala-ala boys over flower tu pun, tu dia, bukan ko.

TAPI..kalau bersahabat kerana Allah, InsyaAllah persahabatan tu akan kekal lama. Walau tak selalu jumpa, tapi selalu ada dalam doa. Sweet kan:/

Hari sabtu, janji ngan along nak kuar..Pergi JJ jew pon..hee:/  Maybe disebabkan terlalu happy sampai tak leh nak tidur sampai pagi..
so, pagi-pagi dah mengadap lappy, bukak fb.. Then, ada someone post kat wall sy^^


Anis Shazwani post kat fb sy:/

Saya macam terkejut. Indahnya persahabatan kerana Allah. Tak selalu jumpa, tak selalu call/message, tapi ada kat satu tempat yang bukan semua orang boleh capai.
Saya kenal Anis dekat matrik. Dia sangat cool, walaupun berjilbab labuh, tapi still gila-gila. Dia boleh join saya main volley petang-petang. Saya harap dia berjaya dalam apa jua yang dilakukan.

Ney gambar yang sy sempat snap masa keluar dengan along. Along a.k.a Najwa Izzati ney kawan saya dari high school and matrik:/


Raja Anis, Along, Yen
Ok,saya tahu saya yg paling debab..ahahaha:/


baju biru tu Madihah, kawan Along, seriously peramah and comey lotey^^
and semalam sy sempat balas-balas komen dengan Musfirah, serious rindu dia. Rindu dia usik sy, buat video raksasa padi lahh, berlari lepas balik c-mart lahh.Kalau lah boleh undur masa lalu, saya nak berhenti lama kat saat-saat itu.

saya jugak rindu kawan-kawan sekolah menengah saya, matrikulasi^^
Malisa, Shahida, Athirah, Atikah (geng saya masa sekolah menengah)
Che Wan Norhiah, Norhanisah, Rasheqa dan tambahan Musfirah dan Dianah(roomates kesayangan saya) Along a.k.a Najwa Izzati (jiran saya)
Ainnur, Dawama, Tieqa, Faezah (unnie-unnie saya yang superb)
sesmarian Batch 32 (kalau boleh saya nak tulis semua nama kat sini) (ubiey, najib, arah, sue....)
hayat tutoran 9 (perlis matriculation college)
saranghaeyo<3